background

Predstavitev Podjetja

By: slo Business Club Januar, 2024

Kje oziroma kako ste dobili idejo za svoje podjetje?  

Poslovno idejo je dobil že moj oče v 80. letih, ko je s svojim takratnim razmišljanjem prepoznal tržni potencial na področju končne zaščite kovinskih elementov. Svojo idejo je uresničil z nakupom majhne starejše linije, ki jo je postavil v eno izmed sob starejše podedovane hiše. Prva ponujena dejavnost oziroma storitev je bilo cinkanje kovinskih elementov, kasneje pa se je specializiral na proces kemičnega nikljanja elementov, s katerimi se v podjetju ukvarjamo še danes. Vodenje podjetja pa sva z bratom Erikom prevzela pred tremi leti.          

 Kakšni so vaši cilji in vizija podjetja do leta 2030? 

Cilji našega podjetja so vsekakor ohraniti zadovoljstvo naših zaposlenih in poslovnih partnerjev ter ostati vodilni slovenski ponudnik kemičnega nikljanja. Prav tako je eden izmed glavnih ciljev podjetja zagon že obstoječe novejše avtomatske linije s trikratno kapaciteto trenutne linije in prodorom na dodatne tuje trge že v prihodnem letu. Še zadnji večji cilj je uvedba storitve kemičnega nikljanja na aluminijaste elemente in s tem širitev nabora storitev.    

Zakaj ste postali član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov?

Članstvo mi je predlagal moj prijatelj iz kluba SBC. Seveda nisem dolgo razmišljal in se hitro včlanil tudi sam. Že na prvem srečanju sem prepoznal kvalitete kluba in spoznal uspešne ljudi, s katerimi sem si izmenjal kontakte. Povezovanje ter izmenjava mnenj in izkušenj najboljših podjetnikov pozivitvno vplivajo na rast in razvoj našega podjetja. 

Bi si upali opisati podjetnjiško napako, na kateri ste se največ naučili?

Ena izmed večjih napak pred leti je bila zaposlitev osebe na položaju direktorja, ki se je na koncu izkazala kot koristnoljubna oseba.

Kaj bi svetovali preostalim podjetnikom, ki si želijo podati na podobno podjetniško pot kot vi?

Če ne poizkusiš, nikoli ne veš, zato naj ne razmišljajo preveč in se lotijo uresničitve svoje poslovne ideje. Z vzponi in padci se bodo veliko naučili in s tem razvijali tako na osebni kot tudi poslovni poti.

Na kateri dosežek v podjetju ste najbolj ponosni?  

Najbolj ponosni smo na našo ekipo, ki svoje delo opravlja praktično brez reklamacij, in na dolgoletno poslovanje s slovenskimi in tujimi poslovnimi partnerji, ki so prepoznali kakovost naše storitve in nam ostajajo zvesti.

Kaj vam je prineslo največ zadovoljstva pri vodenju vašega podjetja?

S trudom in prilagajanjem osrečiti stranko s hitro in kakovostno storitvijo ter posledično ohraniti profesionalen odnos z našimi partnerji.

Kako vzdržujete motivacijo in koncentracijo pri delu?

Na posel ne gledam kot na delo, ampak kot na hobi, pri katerem se pojavljajo vedno novi izzivi. Njihovo reševanje me motivira. Pri 26 letih koncentracija za zdaj še ne pada, vsekakor pa k temu pripomorejo popoldansko druženje s prijatelji in športne dejavnosti.

Kaj je najboljši nasvet, ki ste ga dobili v svoji karieri in ga uporabili v svojem podjetju?

Vedno bodi pošten in vsako stvar delaj tako, kot da jo delaš zase, čeprav je nekaterim ljudem ta praksa neznana. Drugi pomemben nasvet mojega očeta pa je bil, da je treba zaposlene za delo dobro nagraditi, saj brez njih ne bi bilo uspešnega poslovanja.

avatar
slo Business Club

slo Business Club združuje slovenske podjetnike, ki so začeli svojo kariero in dosegli rezultate z razvijanjem svojih idej ali s širjenjem družinskih podjetij.